Wie is er niet gek op, speculaas? Helaas zijn veel sintproducten rijk aan suikers en vetten. Ik was dus ook blij verrast toen ik dit leuke recept voor deze heerlijke speculaascake tegenkwam op Pinterest. Een verantwoorde speculaascake, die echt lekker is!

Wat heb je nodig voor deze speculaascake?

– 200 gr fijne havermout
– 50 gr amandelmeel (tegenwoordig vaak in de supermarkt te vinden en anders bij een gezondheidswinkel)
– 300 gr appelmoes 0% suiker van bv HAK
– 3 eieren
– 2 eetlepels speculaaskruiden
– 2 eetlepels honing of agavesiroop of kokosbloesemsuiker
– 1 flinke theelepel bakpoeder

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cake vorm met bakpapier of vet hem goed in met wat olie of boter. Mix de ingrediënten door elkaar met een mixer of blender. Schep het beslag in de vorm en zet de cake voor 40 minuten in het midden van de oven. De cake is gaar als je er een satéprikker in kan stoppen en hij er weer droog uitkomt. Laat de cake afkoelen en snij hem dan in plakken en stop ze in de vriezer. Zo heb je elke keer een vers plakje als tussendoortje. Geniet ervan!

Originele link naar het recept?

Deel dit bericht...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>