Algemene vragen

Kan ik zonder verwijzing naar een diëtist?

Is er geen medische reden, dan kunt u zonder verwijzing naar de diëtist. De diëtist is vrij toegankelijk.

Vragen over het FODMAP Dieet

Kan ik bij jou terecht voor het FODMAP dieet?

Heel veel mensen denken dat ik alleen maar cliënten zie met overgewicht. Niks is minder waar, ik zie ook veel cliënten met ondergewicht, sporters met specifieke wensen, mensen met een hoog cholesterol/diabetes of hoge bloeddruk, en ook steeds meer mensen met darmklachten/prikkelbare darm syndroom (PDS). Die laatste groep is vaak radeloos, weet niet meer wat ze nu wel/niet kunnen eten, om te zorgen voor minder darmklachten. Lees dit bericht om meer over de resultaten bij anderen te weten te komen.

Vragen over kosten en vergoeding

Hoeveel kosten krijg ik vergoed voor een consult?

Sinds 1 januari 2013 zijn de kosten voor dieetadvisering terug in de basisverzekering. Consultkosten bij een geregistreerde diëtist worden jaarlijks voor 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Deze kosten worden wel altijd verrekend met het eigen risico indien deze nog niet is opgebruikt. Soms kunnen verzekeraars een verwijsbrief vragen van de huisarts, dit geldt voor CZ, Delta Loyd, De Friesland, Kiemer en OHRA.

Hoeveel consulten exact vergoed worden hangt sterk af van de zorgverzekeraar waarbij u bent aangesloten. Zie hier de link voor een overzicht van alle vergoedingen: vergoedingen

Bekijk dit bericht om meer over de tarieven te weten