Ongeveer voor 3 personen (afhankelijk van of je het wel/niet met zilvervliesrijst eet).

Wat heb je nodig:

– 1 grote zoete aardappel in kleine blokjes gesneden
– 1 doosje diepvries pompoenblokjes (450 gram) of vers gesneden
– 1 blik zwarte bonen uitgelekt
– 1 ui fijn gesneden
– 2 tenen knoflook fijn gehakt
– 1 flinke theelepel komijnpoeder
– 1 flinke theelepel paprikapoeder
– ½ theelepel kaneel
– 500 ml groentebouillon
– 500 ml passata/gezeefde tomaat- scheutje olijfolie

Wat moet je doen?

Fruit de ui en de knoflook aan in de olijfolie. Voeg vervolgens de zoete aardappel en pompoen toe en bak even aan tot de pompoen ontdooid is. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak ook even kort mee. Voeg dan de bouillon en de passata toe en laat het geheel zo’n 20 min zachtjes pruttelen. Test dan even of de zoete aardappel mooi zacht is en voeg als laatste de zwarte bonen toe. Lekker met een flinke opscheplepel zilvervliesrijst, maar ook zonder al voedzaam genoeg door de zoete aardappel en de bonen. Ik raad je aan om max 75 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon te gebruiken in dit recept.

Deel dit bericht...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>