recept zelfgemaakte pastasaus

Wat heb je nodig? (2/3 personen)

  • 200g kikkererwten pasta (vers)
  • 200g hak linzen zak
  • 250g champignons
  • 1 ui

Voor de saus:

  • 1 rode paprika
  • 50g cherry tomaten
  • 1 knoflook
  • 1 tl olijfolie
  • snufje zout & peper
  • kruiden
    o 1 tl oregano
    o 1 tl paprika poeder
    o 1 tl koriander
  • 100ml melk naar keuze

Wat moet je doen?

Voor de saus:

• Verwarm de over voor op 200 graden C.
• Snijd de paprika en cherry tomaten in stukjes en pel de knoflook en leg ze op een bakplaat.
• Schenk de olijfolie over de groenten met de kruiden.
• Bak de groenten 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
• Plaats vervolgens de groenten in een blender of staafmixer en voeg de melk toe. Blend tot dat alles goed gemengd en vloeibaar is.

Voor de pasta:

• Giet en spoel de linzen af. Snijd de champignons in kwarten en snipper de ui fijn.
• Fruit de ui in een koekenpan met olijf/zonnebloemolie. Bak de champignons 3-5 minuten en voeg daarna de gespoelde linzen toe.
• Voeg na 2-3 minuten de zelf gemaakte saus toe en roer tot dat het gemengd is. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.
• Kook de kikkererwten pasta 2-3 minuten in kokend water.
• Giet de pasta na dat deze gekookt is en voeg nog 1 minuut toe aan de saus. Roer alles door elkaar.
• Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>