
Wat heb je nodig? (2/3 personen)
- 200g kikkererwten pasta (vers)
- 200g hak linzen zak
- 250g champignons
- 1 ui
Voor de saus:
- 1 rode paprika
- 50g cherry tomaten
- 1 knoflook
- 1 tl olijfolie
- snufje zout & peper
- kruiden
o 1 tl oregano
o 1 tl paprika poeder
o 1 tl koriander - 100ml melk naar keuze
Wat moet je doen?
Voor de saus:
• Verwarm de over voor op 200 graden C.
• Snijd de paprika en cherry tomaten in stukjes en pel de knoflook en leg ze op een bakplaat.
• Schenk de olijfolie over de groenten met de kruiden.
• Bak de groenten 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
• Plaats vervolgens de groenten in een blender of staafmixer en voeg de melk toe. Blend tot dat alles goed gemengd en vloeibaar is.
Voor de pasta:
• Giet en spoel de linzen af. Snijd de champignons in kwarten en snipper de ui fijn.
• Fruit de ui in een koekenpan met olijf/zonnebloemolie. Bak de champignons 3-5 minuten en voeg daarna de gespoelde linzen toe.
• Voeg na 2-3 minuten de zelf gemaakte saus toe en roer tot dat het gemengd is. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.
• Kook de kikkererwten pasta 2-3 minuten in kokend water.
• Giet de pasta na dat deze gekookt is en voeg nog 1 minuut toe aan de saus. Roer alles door elkaar.
• Eetsmakelijk!