Vandaag eens een heel ander soort blog. Ik merk dat heel veel mensen vaak opgelucht weg gaan na een intakegesprek met mij.

Wat fijn dat ik die kilocalorieën los mag laten

‘Eindelijk niet meer koolhydraten tellen’

‘Het viel me eigenlijk reuze mee vandaag, ik keek er toch een beetje tegenop’

Ik dacht dus dat het wel leuk zou zijn om iets meer over mijn werkwijze te vertellen!

Gezonde leefstijl v.s. dieet

Wanneer mensen bij mij op intake komen (of er nu een medisch probleem, of onder- of overgewicht speelt) leg ik altijd uit dat ik meer werk aan een gezonde leefstijl i.p.v. een dieet. Uitgaande van hun situatie, qua werk, thuis en huidig eet- en beweegpatroon. Ik wil eigenlijk dat men niet de woorden dieet/lijnen/’ik mag niks meer’ etc in de mond neemt. Het moet een nieuwe manier van eten en leven worden, iets wat vol te houden is, én waar ruimte is voor de zogenoemde verwenmomentjes (ik zie mensen gelijk ontspannen wanneer ik dit benoem!).

Ongezonds

Het is normaal om af en toe lekker te genieten van iets ongezonds zoals een keer frietjes of 2 wijntjes met een borrelhapje of een avondje sushi eten. Dat is normaal en vind ik zeker passen in een gezond eetpatroon. Niemand eet perfect en zondigt nooit, dat is niet vol te houden. Het gaat erom dat je het bewust doet en er dan ook voor de volle 100% van geniet (zonder schuldgevoel!).

Leer wat gezond eten is

Ook zeg ik altijd; ‘Van mij mag je alles! Het gaat erom wanneer neem je iets bewust wel en wanneer zeg je ‘nee’ en neem je het dus niet’. Ook ben ik een tikkeltje allergisch voor rode en groene lijsten, met zogenoemde goede en foute producten. Het gaat erom dat je leert wat gezond eten is en wat voor jouw lijf goed is, maar dat betekend niet dat je nooit meer ‘foute’ producten mag nemen.

Kilocalorieeën tellen loslaten

Ook vinden heel veel mensen het spannend om het kilocalorieën tellen los te laten of niet meer strak op de koolhydraten te letten. Grappig genoeg merkt men dat er dan wel meer rust ontstaat en je meer bezig kan zijn met gewoon gezond eten en lekkere dingen voorbereiden (met in het geval van overgewicht, gewichtsverlies tot gevolg).

Een reactie van een cliënt

Om jullie nog een beter beeld te geven deel ik (natuurlijk anoniem) een reactie van een cliënt na het eerste gesprek met mij:

‘Ik vond het een heel prettig en verhelderend gesprek vanmiddag. Zo fijn om nu eens geen strak menu of lastige lijst met allerlei beperkingen voorgelegd te krijgen (of dingen die ik niet zo lekker vind)geen Kcal of koolhydraten etc. meer te hoeven tellen. Heel bevrijdend! En veel goede tips en suggesties. Vind ook heel goed dat je gevoel hebt bij de psychologische aspecten van e.e.a. en je straalt rust uit. Jij bent voor mij het totaalplaatje dat ik nodig heb! Zo fijn dat ik jou heb gevonden. Wij gaan er samen aan werken.  Ging helemaal gemotiveerd bij je weg! Vol goede moed om er tegenaan te gaan’.

Wow, en dat is nou precies wat ik bedoel en wat ik zo leuk vind aan mijn werk! Wees welkom!

Groetjes,
Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>