Begeleiding van een professionele sporter

Onlangs ben ik gestart in mijn tweede praktijk in Gezondheidscentrum MedPlus in Dordrecht, waar ik hopelijk veel sporters mag gaan begeleiden. Ook poste ik laatst op mijn Facebook een bericht dat ik mijn eerste marathonloper met veel plezier heb mogen begeleiden.

Ik ontving afgelopen week een heel leuk bericht van de betreffende marathonloper: Edwin van Kersbergen. Dit wil ik graag met jullie delen!

afvallen en hardlopen

“Zondag 25 mei 2014 liep ik mijn tweede marathon. Na eerder die van Eindhoven (2013) gelopen te hebben in 3:41:38 wilde ik er nu graag beter uitkomen met het liefst een snellere tijd. In Eindhoven zaten de weersomstandigheden met continue regen, wind en kou niet mee. Daarbij kreeg ik na 23km last van m’n rechterknie en kwakkelde ik na de marathon nog maanden met spierblessures. Voor mij het zoveelste bewijs dat een marathon niet niks is.”

“Mijn tweede marathon werd die van Maassluis, bekend als de Westland marathon. Eline heeft mij hierin begeleid. De doelen waren eenvoudig: afvallen, bewuster koolhydraten opbouwen en beiden wijzer worden over sportvoeding.
Eline heeft hiervoor een menu op maat gemaakt. Op maat, omdat ik ook rekening moest houden met koolhydraatrijke voeding op trainingsdagen.”

“Als man had ik geen ervaring met lijnen. De keuzes voor iedere maaltijd waren uitgebreid en niet exotisch. Ik heb niet minder gegeten of gedronken, alleen bewuster. Ik ben hierdoor in korte tijd ruim 5kg afgevallen. Heb de laatste drie dagen heel bewust m’n koolhydraten opgebouwd en ben alles bij elkaar een stuk wijzer geworden over sportvoeding. Hierdoor durf ik wel te zeggen dat ik niet meer dezelfde loper zal zijn als voorheen.”

“Net zoals de meeste lopers deed ik maar wat qua voeding.”

“Toppers lopen op betere schoenen, kunnen vaker trainen, hebben meer talent, maar zullen net als ik nu altijd serieus met voeding bezig zijn.”

“Eline heeft me met simpele inzichten informatie gegeven waar ik de komende jaren verwacht nog veel aan te hebben.”

“Mijn eindtijd? Dat werd 3:51:19. En op het moment van schrijven loop ik nog niet deze tijd, zo behoud ik mijn doelen dus nog even. Klein excuus was dat het deze keer te warm was. Aan de voeding lag het niet.”

Edwin van Kersbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>