blog chocola GwendaLaatst proefde en ontving ik dit heerlijke recept van Gwenda de la Parra. Lees mee en geniet!

‘Ik ben dol op chocola met nootjes. Overal op het internet zijn recepten te vinden met rauwe chocola, alleen de hoeveelheid kokosboter en suiker vind ik te hoog. Het doel was om iets gezonds te maken waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten, zelfs als je aan het lijnen bent. De lavendel zorgt voor extra smaak waardoor je minder zoetmakers hoeft toe te voegen’

Bereidingswijze

  • Mix 2el volle gesmolten kokosboter met, 2 el cacao, 1 el amandelschaafsel, 1el gebroken lijnzaad, 1el cacao nibs, 1 el kokosbloesemsuiker en een el chiazaadjes
  • Vermaal een totaal van 150g aan noten, zaden, (verse) kokos en goji bessen tot een de gewenste grootte.
  • Vermeng dit met de chocolade mix en een kleine theelepel lavendel
  • Schep ze in een gewenst vormpje of maak er een plaat van
  • Nu alleen nog even de koelkast of vriezer in om hard te worden

Varieer het recept

Je kunt met dit recept eindeloos variëren. Vervang bijvoorbeeld een el cacao met een el Gula Java Cacao. Voeg er dan geen kokosbloesemsuiker meer aan toe, want dan verhoog je de koolhydraten.
Je kunt ook variëren met de noten, zaden en superfoods. Ben je een zoetekauw, sprenkel dan wat van de
kokosbloesemsuiker over de chocolaatjes voordat ze de koelkast in gaan. Op het moment dat ze je mond in gaan proef je eerst de suiker.

Voor meer lekkere recepten, kijk op: http://instagram.com/gwendadlp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>