Suikers; goed of slecht?

Suikers zijn op dit moment een ‘hot’ item. Wat is er nou waar en niet waar omtrent suiker?

suiker, dietist, voedingsdeskundige

In Activia zitten 3 suikerstaafjes suiker verwerkt

 

Allereerst zijn er verschillende soorten suikers, kortweg de snelle en de langzame suikers. De snelle suikers zijn de suikers die je met name vindt in snoep, koek, gebak, maar ook toegevoegd in heel veel andere producten zoals pastasaus, appelmoes, vruchtensappen etc. Wist je bijvoorbeeld dat er in een Danone Activia toetje, die goed zou zijn voor de darmflora, 15,5 gram suiker zit? Dat staat gelijk aan 3 suikerstaafjes!

De langzame suikers vind je terug in volkoren producten, havermout, groenten, peulvruchten, zuivel, fruit etc. De langzame suikers zijn niet slecht voor je, omdat deze langzaam worden opgenomen in het lichaam en dus niet zorgen voor suikerpieken in je bloedsuikerspiegel. Van die pieken, die worden veroorzaakt door de snelle suikers, kan je namelijk last krijgen; o.a.  hoofdpijn, moeheid, concentratieverlies.

Kies dus voor de langzame koolhydraten en je zal je een stuk beter voelen, en afvallen!

Wil je hier graag meer over weten? Kom dan naar mijn lezing op 17 december in Den Haag! Kijk bij het kopje Lezingen voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>