Boekweit pannenkoeken

Heerlijke Boekweit pannenkoeken; lekker als lunch.

Boekweit, een gezond, pseudo-graan!

Boekweit is geen graan, zoals bv. tarwe.

Boekweit is namelijk afkomstig van de vruchtjes van een plantje. Boekweit heeft wel veel overeenkomsten met graan, dus vandaar dat we het een pseudo-graan noemen.

Boekweit is rijk aan vezels, vitamine B1 en B6 en magnesium. Omdat boekweit geen graan is, kunnen mensen met een allergie voor gluten (coeliakie) dit gewoon eten.

Boekweit pannenkoeken; Lage glycemische index

Het grote voordeel van boekweit is dat het een lage glycemische index heeft, ten opzichte van andere granen. Dat beketend dat je bloedsuikerspiegel niet snel stijgt, en je dus niet na het eten van boekweit een suiker dip krijgt, waardoor je weer trek krijgt. Je hebt dus langer een verzadigd gevoel!

Recept Boekweitpannenkoeken

Je hebt nodig:

–        250 gram boekweitmeel

–        750 ml melk (halfvolle melk of plantaardige melk)

–        1 ei

–        Snufje kaneel

–        Kokosolie

Voeg de boekweitmeel toe aan de melk, kluts het ei er voorzichtig doorheen, samen met het snufje kaneel. Meng alles goed met een garde. Pan op het vuur en kokosolie in de pan, bakken maar! Eet smakelijk! Lekker als ontbijt of lunch.

Wat vind jij van Boekweitpannenkoeken? Laat het me weten door hieronder een berichtje achter te laten.

  1. Wat een heerlijk recept! Ik maak de pannenkoeken vooral in het weekend, zaterdagochtend maak ik het recept en bak gelijk de rest voor zondagochtend. Dan warm ik ze even op, wat rood diepvriesfruit erop en smullen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>