
Wat heb je nodig voor de pompoenlasagne (3-4 personen)?
- 350 gram pompoenlasagne bladen van AH (= mooie dunne plakken pompoen)
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 bakje champignons
- 500 ml tomatenpassata
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- scheutje olijfolie
- gedroogde italiaanse kruiden
- peper/zout
- 2-3 handjes geraspte kaas
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de knoflook en ui fijn en snij de rest van de groenten ook in kleine stukjes(paprika/champignons/courgette).
- Fruit de knoflook en ui aan in een hapjes/koekenpan met een scheutje olijfolie.
- Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en bak dit ong 10 minuutjes mee op middelmatig vuur.
- Voeg dan de tomatenpassata toe en breng op smaak met de italiaanse kruiden en peper/zout. Laat dit geheel even zachtjes pruttelen.
- Neem een ovenschaal en begin met een laagje van de saus. Leg hierop de pompoenbladen en sluit af met een handje geraspte kaas.
- Herhaal deze stappen tot de saus op is. Eindig met een laag pompoen en geraspte kaas.
- Bak de lasagne in ongeveer 45 min gaar in de oven.