Wat heb je nodig voor de pompoenlasagne (3-4 personen)?

  • 350 gram pompoenlasagne bladen van AH (= mooie dunne plakken pompoen)
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje champignons
  • 500 ml tomatenpassata

    • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • scheutje olijfolie
  • gedroogde italiaanse kruiden
  • peper/zout
  • 2-3 handjes geraspte kaas

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de knoflook en ui fijn en snij de rest van de groenten ook in kleine stukjes(paprika/champignons/courgette).
  • Fruit de knoflook en ui aan in een hapjes/koekenpan met een scheutje olijfolie.
  • Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en bak dit ong 10 minuutjes mee op middelmatig vuur.
  • Voeg dan de tomatenpassata toe en breng op smaak met de italiaanse kruiden en peper/zout. Laat dit geheel even zachtjes pruttelen.
  • Neem een ovenschaal en begin met een laagje van de saus. Leg hierop de pompoenbladen en sluit af met een handje geraspte kaas.
  • Herhaal deze stappen tot de saus op is. Eindig met een laag pompoen en geraspte kaas.
  • Bak de lasagne in ongeveer 45 min gaar in de oven.
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>