Nasi, een recept wat heel veel cliënten van mij lastig vinden om zonder pakje/zakje of boemboe te maken. Daarom deel ik vandaag mijn recept voor nasi zonder pakje, heerlijk met veel kruiden en daardoor zeer smaakvol! Ik maak hem zelf vegetarisch, lekker met een eitje erop, maar je kunt altijd kipfilet toevoegen. Dit recept is voor 2 personen, maar ook weer makkelijk te verdubbelen voor 4 personen etc.

Wat heb je nodig?

  • 120-150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram nasi groenten mix OF 200 gram taugé en 1 prei en 1 rode paprika
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 afgestreken dessertlepel kerriepoeder
  • 1 afgestreken dessertlepel gemberpoeder
  • 1 afgestreken dessertlepel laos
  • 1 afgestreken dessertlepel komijnpoeder
  • ½ afgestreken dessertlepel kurkuma
  • 2x scheut (rijst)olie
  • snuf (keltisch zee)zout

Wat moet je doen?

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
  • Snij vervolgens de ui en knoflook fijn en de rest van de groenten in kleine stukjes (taugé/paprika/prei).
  • Fruit de ui en knoflook aan in de olie.
  • Voeg de groenten toe en bak even goed mee tot de groenten zachter worden.
  • Voeg vervolgens, na ongeveer 10 min, de kruiden allemaal toe + de sojasaus. Roerbak dit even goed door.
  • Voeg vervolgens de inmiddels gekookte rijst toe en laat dit even rustig doorwarmen.
  • Bak ondertussen in een andere pan 2 eitjes in een scheutje olie en strooi er een snuf (Keltisch zee)zout overheen.
  • Dien de nasi samen met het eitje op, en eet smakelijk!!

Ook lekker dus met 250 gram gesneden kippendijen. Bak deze mee na het fruiten van de ui en knoflook. Wanneer de kip bijna gaar is kan je de groenten toevoegen!

Samenvatting
recipe image
Recept
Nasi zonder pakje
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)
  1. Voor het eerst tofu gemaakt met deze nasi erbij: heerlijk. Tofu mag pittiger gemarineerd dan ik deed – met wat maizena bestrooid en apart gebakken en laten uitlekken. Heerlijk bord voor een warme avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>