Al enige tijd ontvang ik regelmatig van mijn moeder een heerlijk, zelfgebakken havermoutbrood. Omdat dit zo fijn is als tussendoortje of voor het sporten, en makkelijk in te vriezen is, deel ik vandaag haar recept!

havermoutbrood receptWat heb je nodig?

  • 250 gram fijne havermout
  • 3 eieren
  • 180 ml plantaardige melk
  • 1 geraspte appel
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 30 gram gemengde zaden/pitten
  • handje rozijnen of cranberries
  • flink wat kaneel

Wat moet je doen?

Warm de oven voor op 170 graden Celsius. Meng alle ingrediënten en giet dit in een bakvorm (cake formaat). Bak dit in ongeveer 50 min. gaar en zorg voor een lichtbruine, krokante bovenkant.

Als het brood uit de oven komt laten afkoelen op een rooster en dan kun je er plakken van snijden en invriezen.

Heerlijk! Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>