In mei 2015 stond ik met een artikel in het AD in Dordrecht, en gaf ik vier lekkere recepten weg. Vandaag het derde recept uit mijn artikel in het AD Dordrecht nader uitgelicht: Dadelkaneelreepjes

Wat heb je nodig?

Je ziet de dadelkaneelreepjes op de foto aan de bovenkant

Je ziet de dadelkaneelreepjes op de foto aan de bovenkant

  • 200 gram verse dadels zonder pit
  • 60 gram gemengde, rauwe, ongezouten noten
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie (=1-1,5 ongesmolten eetlepels)
  • kaneel (naar smaak)

Hoe maak je deze heerlijke dadelkaneelreepjes?

Meng de noten en dadels in een hakmolen/keukenmachine, of met de staafmixer totdat het een plakkerige substantie wordt. Meng de kokosolie en kaneel in een ander schaaltje en voeg dit toe aan het dadel/noten mengsel. Laat het geheel nog even draaien in de hakmolen. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en vul deze met het dadelmengsel en druk het mengsel goed aan met een lepel. Laat dit minimaal 3 uur in de koelkast stevig worden, of versnel het proces in de vriezer. Daarna snij je het in mooie reepjes en verpak je ze het makkelijkst per stuk in een stukje plastic folie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>