Je ziet de bosbessenmuffins zonder suiker op de foto aan de onderkant

Je ziet de bosbessenmuffins zonder suiker op de foto aan de onderkant

In mei 2015 stond ik met een artikel in het AD in Dordrecht, en gaf ik vier lekkere recepten weg. Vandaag het vierde en laatste recept uit mijn artikel uitgelicht:

Bosbessenmuffin zonder suiker ±6 muffins

Wat heb je nodig?:

  • 130 gram havermout (fijn gemalen)
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • Flinke hand bosbessen (evt diepvries)
  • 1 flinke theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 eetlepel kokosolie gesmolten
  • Koekkruiden naar smaak

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Prak de banaan in een kom en voeg daar de havermout, eieren, melk, wijnsteenbakpoeder en koekkruiden aan toe. Roer als laatste voorzichtig de bosbessen door het mengsel. Vul dan ongeveer 6 muffinvormpjes met het mengsel, zelf gebruik ik een groot muffinbakblik waar ik kleine stukjes bakpapier in leg. Zet dit voor ongeveer 35 min in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als je er een satéprikker in steekt en er droog uitkomt. De bosbessen kun je ook vervangen door stukjes appel of frambozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>