
Wat heb je nodig? (3-4 personen)
- 2 grote uien
- 2 rode paprika’s
- 2 blikken kidneybonen (2×240 gram)
- 2 blikken gepelde tomaten (2x 240 gram)
- 1 klein blikje mais
- 1 avocado
- optioneel paar stukjes verse ananas of klein blikje ananas in stukjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- komijnzaadpoeder
- kaneel
- chilipoeder
- peper/zout
- scheut olijfolie
Wat moet je doen?
- snij de ui en paprika fijn
- fruit de ui in de olijfolie en bak glazig
- voeg vervolgens de paprika toe en bak even mee
- voeg nu de tomatenpuree en alle kruiden/specerijen naar smaak toe en bak even mee
- laat de kidneybonen en de mais uitlekken en snij de tomaten in stukjes (het sap gebruiken we niet)
- voeg nu de bonen, mais en tomaten toe en verwarm goed door
- proef even en voeg evt nog wat meer kruiden naar smaak toe (ik gebruik een flinke snuf zout/peper/chili/kaneel en een flinke dessertlepel komijn, ik hou niet van té pittig)
- voeg als laatste de ananas toe (even laten uitlekker als je een blikje hebt) als je dat lekker vindt en dien op met wat avocado plakjes
eet smakelijk!