Wat heb je nodig? (2 pers)

-150 gram risottorijst
-1 ui
-350-400 gram rode bieten (voorgekookt)
-100 gram geitenkaas
-Flinke hand pompoenpitten
-1 groentebouillonblokje (zonnatura)
-600 ml water
-Scheutje olijfolie

Wat moet je doen?
-Kook 600 ml water en los het bouillonblokje hierin op.
-Snij de ui en fruit hem in een scheut olijfolie in een wokpan of hapjespan. Voeg de rijst toe en wacht even tot de rijst glazig wordt.
-Voeg nu soeplepel voor soeplepel de bouillon toe, tot de rijst gaar is (ong 20 min en tot je bouillon op is). Tussendoor even proeven of de rijst al gaar is.
-Rooster ondertussen in een klein koekenpannetje de pompoenpitten langzaam en laat daarna afkoelen.
-Snij ondertussen de bieten en geitenkaas in kleine stukjes.
-Wanneer de rijst gaar is voeg je de bieten en geitenkaas toe en het geheel verwarm je goed door.
-Schep de risotto op je bord en decoreer met de pompoenpitten.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>