Wie vind het nou niet lekker, een heerlijke warme appelcrumble?
Super makkelijk en nog belangrijker: ook lekker zonder de geraffineerde suikers. Hier mijn recept:
Wat heb je nodig?
– 2-3 appels in kleine stukjes
– 40 gram havermout
– 80 gram amandelmeel
– 20 gram kokosbloesemsuiker
– 100 gram koude roomboter
– Kaneel
Meng de koude boter samen met de havermout, amandelmeel en de kokosbloesemsuiker in een kom. Neem steeds wat boter tussen je vingers en knijp dat als het ware met het droge mengsel samen. Meng het niet te fijn, je moet echt klontjes en kruimels overhouden, geen deegbal.
Vet een ovenschaal in en verdeel de stukjes appel hierin. Strooi er wat kaneel over, ik doe altijd lekker veel 😉 Hier overheen gaat het kruimelmengsel. Druk dit niet teveel aan, maar zorg wel voor een geleidelijke laag. Afbakken op 180 graden 30 minuten, de laatste 5 minuten zet ik altijd de grill aan op 200 graden, voor een goed krokant laagje. Eet smakelijk!