Pittige paprikasoep, een kom vol groenten!

In één van mijn favoriete kookboeken van dit moment, het Voedselzandloper kookboek, vond ik dit heerlijke recept. Heel makkelijk en super lekker!

pittige paprikasoepWat heb je nodig:

  • 2 tomaten
  • 3 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 0,75L kippenbouillon
  • Handje verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder zaadjes uit de chilipeper en hak deze ook fijn (½ peper medium pittig, 1 peper is echt pittig, maar smaken verschillen hier natuurlijk!).
  • Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg vervolgens 1 el tomatenpuree toe en verhit kort.
  • Was de tomaten en paprika’s en snij deze in grove stukken, voeg dit bij de pan.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat dit 20 min. zachtjes pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Garneer met een blaadje basilicum.

Je hebt ongeveer genoeg voor 4-5 kommen soep! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>