brocollisoepGek op soep maar geen zin om uren in de keuken te staan? Met dit makkelijke recept maak je in een handomdraai je eigen, supergezonde, soepje! Boordevol verse groenten en zonder vervelende smaakversterkers of toegevoegde suikers.

Wat heb je nodig:

  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • Scheut olijfolie
  • 1-2 groentebouillontabletten (bij voorkeur uit natuurwinkel, zonder smaakversterkers)
  • 500-750 ml water
  • Groente naar keuze bv bloemkool/broccoli/paprika/courgette (grof gesneden)
  • Smaakmakers zoals peper/zout of een rode peper of handje basilicum of 1-2 eetl tomatenpuree

Wat moet je doen?

Fruit de ui en knoflook in een soeppan. Voeg hier naar smaak bv 2 eetl tomatenpuree of een fijn gesneden rode peper aan toe. Voeg vervolgens de gesneden groente toe. Bak dit kort aan en voeg vervolgens de bouillon + water toe. Breng dit aan de kook en laat rustig pruttelen. Het makkelijkst is om 1 groente te kiezen want elke groente heeft een andere kooktijd. Hieronder zie je hiervan een overzichtje:

  • 1 gesneden broccoli in kleine roosjes ongeveer 8 min zacht laten koken (met stronkjes naar beneden)
  • 3 grote paprika’s (rood/oranje) ongeveer 20 min.
  • 1 bloemkool in kleine roosjes + 1 gesneden aardappel in blokjes ongeveer 15 min. (met stronkjes naar beneden in de pan)
  • 2 courgettes ongeveer 10 min.

Wanneer de soep volgens bovenstaande tijden heeft opgestaan haal je de pan van het vuur en mix je de soep met de staafmixer. Voeg naar smaak wat peper/zout/ basilicum toe (aanrader bij de paprikasoep!) en decoreer met wat kipreepjes of zalmsnippers of rauwe ham. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>