Eén van de favorieten recepten van mijn vriend en mij, zijn deze gevulde paprika’s. Lekker voedzaam, makkelijk en lekker! Er zijn verschillende variaties te maken, maar mij maken hem vaak volgens onderstaande recept!
Wat heb je nodig?
– 2 grote rode paprika’s
– 200 gr rundergehakt, liefst biologisch
– 1 ui, in kleine stukjes
– 2 teentjes knoflook, klein gesneden
– 1 flinke eetlepel mosterd
– italiaanse kruiden
– zout en peper
– 1 eetlepel olijfolie
– handje geraspte kaas
Wat moet je doen voor de heerlijke gevulde paprika’s?
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg hier het gehakt aan toe en rul dit lichtbruin. Snij ondertussen de paprika’s doormidden of haal de kop er vanaf zodat je soort beker krijgt. Haal de zaadlijsten en pitjes eruit.. Voeg ondertussen bij het gehaktmengesel de italiaanse kruiden, peper, zout en mosterd toe. Doe een klein beetje olijfolie in een ovenschaal en zet daar de paprika’s in. Vul ze vervolgens met het gehaktmengsel en zet het geheel dan voor 30 min in de voorverwarmde oven. Strooi de geraspte kaas op de laatste 5 min over de paprika’s, zodat deze lekker gesmolten wordt. Lekker op een bedje van zilvervliesrijst. Eet smakelijk!





