Wat heb je nodig voor deze brocollisoep?recept brocoliisoep

  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • Scheut olijfolie
  • 3 groentebouillontabletten (bij voorkeur uit natuurwinkel, zonder smaakversterkers zoals E621)
  • 1500 ml water
  • 1 grote broccoli in roosjes

Wat moet je doen?

Fruit de ui en knoflook in een soeppan. Voeg vervolgens de broccoli roosjes toe. Bak dit kort aan en voeg vervolgens de bouillon + water toe. Breng dit aan de kook en laat dit rustig pruttelen voor ongeveer 10-15 min.

Na 10-15 min check je even of de broccoli zacht is en dan haal je de pan van het vuur en mix je de soep met de staafmixer. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper/zout toe (ik vind dat persoonlijk niet nodig vanwege de bouillon) en voeg voor de eiwitten nog wat kipreepjes of zalmsnippers toe. Eet smakelijk!

 

 

Samenvatting
recipe image
Recept
Brocollisoep
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Diëtist Eline Zuiderwijk, diëtist en voedingsdeskundige in Leidschendam-Voorburg en Dordrecht
Monseigneur van Steelaan 498 VoorburgZH2273GD Nederland 
 • 06-1416 3760
Deel dit bericht...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>