GranolaMuesli, cruesli, cornflakes

De supermarkt staat er vol mee, pakken muesli/cruesli/cornflakes etc. Allemaal lekker zoet door toegevoegde suiker en andere onnodige ingrediënten. Waarom niet lekker zelf maken? Veel lekkerder en veel gezonder! De enige suiker die je toevoegt is agavesiroop, maar laat dat nou juist een bewuste keuze zijn. Agavesiroop heeft namelijk als eigenschap dat het een lage glycemische index heeft, waardoor je bloedsuikerspiegel niet zo snel stijgt en je dus geen vervelende suikerpieken krijgt.

Benodigdheden zelfgemaakte muesli/granola:

75 gram rauwe amandelen, gehakt of snippers

100 gram zadenmix, bv zonnebloempitten/pompoenpitten/sesamzaad

300 gram havermout fijn (je kan ook ½ havermout en ½ speltvlokken nemen)

1 flinke eetlepel kaneel

Snufje zout

2 flinke eetlepels kokosolie

3-5 eetlepels agavesiroop (donker)

Bereiding van de muesli/granola

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de amandelen, zaden, havermout, kaneel en zout in een kom. Smelt ondertussen de kokosolie langzaam in een pannetje en voeg hier de agavesiroop aan toe. Meng dit warme mengsel goed door de rest van de ingrediënten en verdeel dit over een bakplaat met bakpapier.  Zet de plaat onderin de oven en hussel het af en toe door. Baktijd ongeveer 35 min. Goed laten afkoelen en bewaren in bv. een glazen wekpot.

Ook lekker met andere noten zoals hazelnoten en pecannoten, maar let wel op dat ze ongebrand en ongezouten zijn. Wil je hem wat zoeter, voeg dan meer agavesiroop toe. Deze granola is erg lekker door de (plantaardige) yoghurt of melk, en kan worden uitgebreid door wat vers fruit of superfoods zoals chiazaad/goijbessen/cacao nibs toe te voegen.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>