havermoutkoekjes met rozijnen

Je ziet de havermoutkoekjes rechts op de foto

Een aantal weken stond ik met een artikel in het AD in Dordrecht, en gaf ik vier lekkere recepten weg. Vandaag het tweede recept uit mijn artikel in het AD Dordrecht nader uitgelicht:

Heerlijke havermoutkoekjes met rozijnen, ongeveer 12 stuks

Wat heb je nodig?:

  • 2 bananen
  • 100 gram havermout (fijn gemalen)
  • 2 eetlepels kokosolie gesmolten
  • Flinke hand rozijnen
  • Koekkruiden naar smaak

Hoe maak je deze heerlijke havermoutkoekjes?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banaan en voeg hier de havermout en rozijnen aan toe. Meng in een ander kommetje de gesmolten kokosolie met de koekkruiden en voeg dit toe aan het mengsel. Draai hier ongeveer 12 balletjes van en verdeel ze over de bakplaat. Druk ze zachtjes aan tot koekjes van ongeveer 1 cm dik. Bak ze af in 15 min. Ook hier kun je eindeloos mee variëren, bv met gedroogde kersen ipv rozijnen. Ook kan je kokosrasp toevoegen aan het mengsel. Ook lekker om in het weekend te maken en mee te nemen naar je werk of als gezonde snack voor de kids op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>