8.10 Ik stap in de auto om naar de praktijk te gaan. Ik wist dat het een lange dag zou worden dus ik heb gister tussen de cliënten door al alle gesprekken voorbereid (wat hebben we vorige keer besproken en de weegresultaten van de vorige keer). Het is de week voor kerst dus veel mensen die nog even langs willen komen.

Een dag als vandaag bereid ik ook altijd goed voor qua eten, tussendoor een banaan of wat yoghurt, ook zorg ik wel altijd een half uurtje lunchpauze!

8.40 Pfoe het was druk op de weg! Even toch een heerlijke latte amandelmelk (top die koffietent in mijn pand) & snel ff thee en koffie zetten voor mijn cliënten.

9.00 Spreekuur kan beginnen!

10.30 Even een banaantje tussendoor, om en om 3 leuke vrouwelijke cliënten, 1 via facetime geholpen.

13.00 Zo weer 6 leuke consulten verder, iedereen helpen de feestdagen goed door te komen. Veel cliënten zijn nog afgevallen ondanks dat de decembermaand al 3 weken bezig is, super! Even lunchen nu 2 volk boterhammen met hummus en rauwkost. Tussen de cliënten door probeer ik gelijk de facturen eruit te doen, heerlijk gevoel als je lekker bij blijft met je administratie.

13.30 We gaan weer verder! Een meneer met hevige hoofdpijn klachten, na wat aanpassingen zien we na 2 weken al verbetering, top! Nog even uurtje vrij tussendoor, even naar buiten! Klein ommetje, even koffiepads gehaald bij Hoogvliet.

Daarna nog spreekuur tot 18.30! Lekker dagje, vliegt voorbij. Nog 5 cliënten en dan zit deze drukke dag erop. Ik eindig met een stel die altijd samen komt, ze hebben een kerstkadootje bij: een potje granola (mijn recept) voor tijdens het kerstontbijt, super lief! Voldaan en vol energie ga ik op naar huis!

Wie is er niet gek op, speculaas? Helaas zijn veel sintproducten rijk aan suikers en vetten. Ik was dus ook blij verrast toen ik dit leuke recept voor deze heerlijke speculaascake tegenkwam op Pinterest. Een verantwoorde speculaascake, die echt lekker is!

Wat heb je nodig voor deze speculaascake?

– 200 gr fijne havermout
– 50 gr amandelmeel (tegenwoordig vaak in de supermarkt te vinden en anders bij een gezondheidswinkel)
– 300 gr appelmoes 0% suiker van bv HAK
– 3 eieren
– 2 eetlepels speculaaskruiden
– 2 eetlepels honing of agavesiroop of kokosbloesemsuiker
– 1 flinke theelepel bakpoeder

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cake vorm met bakpapier of vet hem goed in met wat olie of boter. Mix de ingrediënten door elkaar met een mixer of blender. Schep het beslag in de vorm en zet de cake voor 40 minuten in het midden van de oven. De cake is gaar als je er een satéprikker in kan stoppen en hij er weer droog uitkomt. Laat de cake afkoelen en snij hem dan in plakken en stop ze in de vriezer. Zo heb je elke keer een vers plakje als tussendoortje. Geniet ervan!

Originele link naar het recept?

Ongeveer voor 3 personen (afhankelijk van of je het wel/niet met zilvervliesrijst eet).

Wat heb je nodig:

– 1 grote zoete aardappel in kleine blokjes gesneden
– 1 doosje diepvries pompoenblokjes (450 gram) of vers gesneden
– 1 blik zwarte bonen uitgelekt
– 1 ui fijn gesneden
– 2 tenen knoflook fijn gehakt
– 1 flinke theelepel komijnpoeder
– 1 flinke theelepel paprikapoeder
– ½ theelepel kaneel
– 500 ml groentebouillon
– 500 ml passata/gezeefde tomaat- scheutje olijfolie

Wat moet je doen?

Fruit de ui en de knoflook aan in de olijfolie. Voeg vervolgens de zoete aardappel en pompoen toe en bak even aan tot de pompoen ontdooid is. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak ook even kort mee. Voeg dan de bouillon en de passata toe en laat het geheel zo’n 20 min zachtjes pruttelen. Test dan even of de zoete aardappel mooi zacht is en voeg als laatste de zwarte bonen toe. Lekker met een flinke opscheplepel zilvervliesrijst, maar ook zonder al voedzaam genoeg door de zoete aardappel en de bonen. Ik raad je aan om max 75 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon te gebruiken in dit recept.

Vandaag weer een heerlijk (herfstig) soepje! Wortel paprika soep. Zo klaar en je hebt gelijk een hoop groenten binnen!

Wat heb je nodig voor de wortel paprika soep?

– 1 gesnipperde ui

– 2 teentjes knoflook fijn gehakt

– 1 grote winterpeen in kleine blokjes

– 3-4 paprika’s naar keuze in stukjes (ik heb een grote rode, gele en groene gebruikt)

– 1,5 liter groentebouillon (Zonnatura blokjes)

– scheutje olijfolie

Wat moet je doen?

Fruit de ui en knoflook even aan in de olijfolie. Voeg alle gesneden groenten toe en bak even mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het geheel 20 min pruttelen. Even de staafmixer er doorheen en klaar is je heerlijke soepje! Eet smakelijk 

Heb je lang niet gesport of vind je het lastig te bepalen wat het beste qua beweging voor je is? Weet je qua voeding nu echt niet meer wat wel of niet goed voor je is, mede door alle informatie op tv/internet? Soms is het heel moeilijk om de stap te zetten naar een gezondere leefstijl.

In ons 6-weekse programma gaan wij jou helpen de eerste stap te zetten!

Leefstijlprogramma Goed Eten Train je Fit, voor iedereen een uitdagende training

Wij starten dinsdagavond 5 septemper voor de 3de keer met ons leefstijlprogramma Goed Eten Train je Fit. We verzamelen in het Sector V gebouw aan de Vlietweg 15 te Leidschendam. Vanuit Sector V gaan wij gezamenlijk, onder begeleiding van personal trainer Vivian de Jong van Vivide Personal Training en Coaching, aan de slag. Elke week leggen we de focus op een ander aspect van ons lichaam zodat we heel divers trainen. Of je nu al jaren niet gesport hebt of regelmatig beweegt, het zal voor iedereen een uitdagende training zijn.

Na drie kwartier gaan wij terug naar het Sector V gebouw waar een gezonde snack en wat drinken op ons wacht. De volgende 45 min. zullen wij besteden aan voedingsleer. Elke week komt er een ander thema aan bod. Eline zal de feiten en fabels op tafel leggen en ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook nemen we je eigen voedingsschema onder de loep en je krijgt tips hoe je deze kan optimaliseren.

Wil je weer starten met sporten én meer leren over een gezond voedingspatroon? Dan is Goed Eten Train je Fit wat voor jou!

Opgeven voor ons programma of meer informatie, stuur ons een mailtje: goedetentrainjefit@outlook.com

Even alles op een rijtje

Wanneer? start dinsdagavond 5 september 2017, 6x op dinsdagavond van 19.00-20.30 uur (5-09/12-09/19-09/26-09/03-10/10-10).

Wat? 6 weken in groepsverband samen trainen met Personal trainer Vivian én voedingsvoorlichting door Diëtist Eline. We helpen jou om de juiste balans voor jouw lichaam te vinden.

Voor wie? voor iedereen die wil sporten onder professionele begeleiding en geïnteresseerd is in alle tips en trucs voor een gezond voedingspatroon.

Waar? start bij Sector V gebouw, Vlietweg 15 in Leidschendam

Kosten? €100,- voor het totale programma

Het is zomer, dus tijd voor één van mijn favoriete salades! Dit keer het recept voor een salade met aardbeien en geitenkaas, echt een heerlijke combi!  De hoeveelheden zijn voor 2 personen, maar heel goed te halveren naar een eenpersoonsportie.

Wat heb je nodig?

  • 75 gram ongekookte quinoa
  • 75 gram gesneden sla naar keuze (ik heb een sla plant in de tuin:))
  • ongeveer 200 gram aardbeien gehalveerd
  • 125 gram zachte geitenkaas verkruimeld
  • handje zaden en pittenmix (even roosteren in een koekenpan zonder vet
  • 1 komkommer in kleine stukjes gesneden
  • scheut balsamico-azijn

Wat moet je doen voor de zomerse aardbeien-geitenkaas salade?

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze en laat deze afkoelen. Mix vervolgens alle ingrediënten met elkaar en klaar is je salade! Neem je de salade mee naar je werk of wil je hem al eerder voorbereiden; voeg dan pas bij het opdienen de zaden en pitten toe (dan blijven ze lekker knapperig!). Eet smakelijk!

 

 Wat heb je nodig voor deze brocollisoep?recept brocoliisoep

  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • Scheut olijfolie
  • 3 groentebouillontabletten (bij voorkeur uit natuurwinkel, zonder smaakversterkers zoals E621)
  • 1500 ml water
  • 1 grote broccoli in roosjes

Wat moet je doen?

Fruit de ui en knoflook in een soeppan. Voeg vervolgens de broccoli roosjes toe. Bak dit kort aan en voeg vervolgens de bouillon + water toe. Breng dit aan de kook en laat dit rustig pruttelen voor ongeveer 10-15 min.

Na 10-15 min check je even of de broccoli zacht is en dan haal je de pan van het vuur en mix je de soep met de staafmixer. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper/zout toe (ik vind dat persoonlijk niet nodig vanwege de bouillon) en voeg voor de eiwitten nog wat kipreepjes of zalmsnippers toe. Eet smakelijk!

 

 

Quinoasalade met mozzarella

Vandaag deel ik met jullie een heerlijke frisse salade. Lekker als maaltijdsalade of als lunch.

Wat heb je nodig, voor 2 personen?

– 100 gram slamix
– 250 gram cherrytomaatjes
– 1 bol mozzarella in stukjes
– 75 gram quinoa
– 1/2 komkommer
– 75 gram zaden/pitten gemixt
– balsamico-azijn
– peper/zout

Wat moet je doen?

Rooster de zaden&pitten even kort in een koekenpan (zonder vet). Kook de quinoa volgens de bereidingswijze. Giet de quinoa af en laat het even een beetje afkoelen. Snij de tomaatjes in vieren en de komkommer in blokjes. Mix alle ingrediënten met elkaar en maak het geheel af met een scheut balsamico azijn en peper en zout. Eet smakelijk!

Heb je lang niet gesport of vind je het lastig te bepalen wat het beste qua beweging voor je is? Weet je qua voeding nu echt niet meer wat wel of niet goed voor je is, mede door alle informatie op tv/internet? Soms is het heel moeilijk om de stap te zetten naar een gezondere leefstijl.

In ons 6-weekse programma gaan wij jou helpen de eerste stap te zetten!

Leefstijlprogramma Goed Eten Train je Fit, voor iedereen een uitdagende training

leefstijlprogramma-leidschendamWij starten vrijdagavond 7 april met ons leefstijlprogramma Goed Eten Train je Fit. We verzamelen in het Sector V gebouw aan de Vlietweg 15 te Leidschendam. Vanuit Sector V gaan wij gezamenlijk, onder begeleiding van personal trainer Vivian de Jong van Vivide Personal Training en Coaching, aan de slag. Elke week leggen we de focus op een ander aspect van ons lichaam zodat we heel divers trainen. Of je nu al jaren niet gesport hebt of regelmatig beweegt, het zal voor iedereen een uitdagende training zijn.

Na drie kwartier gaan wij terug naar het Sector V gebouw waar een gezonde snack en wat drinken op ons wacht. De volgende 45 min. zullen wij besteden aan voedingsleer. Elke week komt er een ander thema aan bod. Eline zal de feiten en fabels op tafel leggen en ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook nemen we je eigen voedingsschema onder de loep en je krijgt tips hoe je deze kan optimaliseren.

Wil je weer starten met sporten én meer leren over een gezond voedingspatroon? Dan is Goed Eten Train je Fit wat voor jou!

Opgeven voor ons programma

Opgeven voor ons programma of meer informatie, stuur ons een mailtje: goedetentrainjefit@outlook.com

Even alles op een rijtje:

Wanneer? start vrijdagavond 7 april, 6x op vrijdagavond van 19.00-20.30 uur (7-4/14-4/21-4/28-4/(05-05 niet!)/12-05/19/05).

Wat? 6 weken in groepsverband samen trainen met Personal trainer Vivian én voedingsvoorlichting door Diëtist Eline. We helpen jou om de juiste balans voor jouw lichaam te vinden.

Voor wie? voor iedereen die wil sporten onder professionele begeleiding en geïnteresseerd is in alle tips en trucs voor een gezond voedingspatroon.

Waar? start bij Sector V gebouw, Vlietweg 15 in Leidschendam

Kosten? €90,- voor het totale programma

Meer informatie over Vivian? Check www.vividepersonaltraining.nl

recept gevulde paprika'sEén van de favorieten recepten van mijn vriend en mij, zijn deze gevulde paprika’s. Lekker voedzaam, makkelijk en lekker! Er zijn verschillende variaties te maken, maar mij maken hem vaak volgens onderstaande recept!

Wat heb je nodig?

– 2 grote rode paprika’s
– 200 gr rundergehakt, liefst biologisch
– 1 ui, in kleine stukjes
– 2 teentjes knoflook, klein gesneden
– 1 flinke eetlepel mosterd
– italiaanse kruiden
– zout en peper
– 1 eetlepel olijfolie
– handje geraspte kaas

Wat moet je doen voor de heerlijke gevulde paprika’s?

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg hier het gehakt aan toe en rul dit lichtbruin. Snij ondertussen de paprika’s doormidden of haal de kop er vanaf zodat je soort beker krijgt. Haal de zaadlijsten en pitjes eruit.. Voeg ondertussen bij het gehaktmengesel de italiaanse kruiden, peper, zout en mosterd toe. Doe een klein beetje olijfolie in een ovenschaal en zet daar de paprika’s in. Vul ze vervolgens met het gehaktmengsel en zet het geheel dan voor 30 min in de voorverwarmde oven. Strooi de geraspte kaas op de laatste 5 min over de paprika’s, zodat deze lekker gesmolten wordt. Lekker op een bedje van zilvervliesrijst. Eet smakelijk!