Het is zomer, dus tijd voor één van mijn favoriete salades! Dit keer het recept voor een salade met aardbeien en geitenkaas, echt een heerlijke combi!  De hoeveelheden zijn voor 2 personen, maar heel goed te halveren naar een eenpersoonsportie.

Wat heb je nodig?

  • 75 gram ongekookte quinoa
  • 75 gram gesneden sla naar keuze (ik heb een sla plant in de tuin:))
  • ongeveer 200 gram aardbeien gehalveerd
  • 125 gram zachte geitenkaas verkruimeld
  • handje zaden en pittenmix (even roosteren in een koekenpan zonder vet
  • 1 komkommer in kleine stukjes gesneden
  • scheut balsamico-azijn

Wat moet je doen voor de zomerse aardbeien-geitenkaas salade?

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze en laat deze afkoelen. Mix vervolgens alle ingrediënten met elkaar en klaar is je salade! Neem je de salade mee naar je werk of wil je hem al eerder voorbereiden; voeg dan pas bij het opdienen de zaden en pitten toe (dan blijven ze lekker knapperig!). Eet smakelijk!

 

 Wat heb je nodig voor deze brocollisoep?recept brocoliisoep

  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • Scheut olijfolie
  • 3 groentebouillontabletten (bij voorkeur uit natuurwinkel, zonder smaakversterkers zoals E621)
  • 1500 ml water
  • 1 grote broccoli in roosjes

Wat moet je doen?

Fruit de ui en knoflook in een soeppan. Voeg vervolgens de broccoli roosjes toe. Bak dit kort aan en voeg vervolgens de bouillon + water toe. Breng dit aan de kook en laat dit rustig pruttelen voor ongeveer 10-15 min.

Na 10-15 min check je even of de broccoli zacht is en dan haal je de pan van het vuur en mix je de soep met de staafmixer. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper/zout toe (ik vind dat persoonlijk niet nodig vanwege de bouillon) en voeg voor de eiwitten nog wat kipreepjes of zalmsnippers toe. Eet smakelijk!

 

 

Quinoasalade met mozzarella

Vandaag deel ik met jullie een heerlijke frisse salade. Lekker als maaltijdsalade of als lunch.

Wat heb je nodig, voor 2 personen?

– 100 gram slamix
– 250 gram cherrytomaatjes
– 1 bol mozzarella in stukjes
– 75 gram quinoa
– 1/2 komkommer
– 75 gram zaden/pitten gemixt
– balsamico-azijn
– peper/zout

Wat moet je doen?

Rooster de zaden&pitten even kort in een koekenpan (zonder vet). Kook de quinoa volgens de bereidingswijze. Giet de quinoa af en laat het even een beetje afkoelen. Snij de tomaatjes in vieren en de komkommer in blokjes. Mix alle ingrediënten met elkaar en maak het geheel af met een scheut balsamico azijn en peper en zout. Eet smakelijk!

Heb je lang niet gesport of vind je het lastig te bepalen wat het beste qua beweging voor je is? Weet je qua voeding nu echt niet meer wat wel of niet goed voor je is, mede door alle informatie op tv/internet? Soms is het heel moeilijk om de stap te zetten naar een gezondere leefstijl.

In ons 6-weekse programma gaan wij jou helpen de eerste stap te zetten!

Leefstijlprogramma Goed Eten Train je Fit, voor iedereen een uitdagende training

leefstijlprogramma-leidschendamWij starten vrijdagavond 7 april met ons leefstijlprogramma Goed Eten Train je Fit. We verzamelen in het Sector V gebouw aan de Vlietweg 15 te Leidschendam. Vanuit Sector V gaan wij gezamenlijk, onder begeleiding van personal trainer Vivian de Jong van Vivide Personal Training en Coaching, aan de slag. Elke week leggen we de focus op een ander aspect van ons lichaam zodat we heel divers trainen. Of je nu al jaren niet gesport hebt of regelmatig beweegt, het zal voor iedereen een uitdagende training zijn.

Na drie kwartier gaan wij terug naar het Sector V gebouw waar een gezonde snack en wat drinken op ons wacht. De volgende 45 min. zullen wij besteden aan voedingsleer. Elke week komt er een ander thema aan bod. Eline zal de feiten en fabels op tafel leggen en ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook nemen we je eigen voedingsschema onder de loep en je krijgt tips hoe je deze kan optimaliseren.

Wil je weer starten met sporten én meer leren over een gezond voedingspatroon? Dan is Goed Eten Train je Fit wat voor jou!

Opgeven voor ons programma

Opgeven voor ons programma of meer informatie, stuur ons een mailtje: goedetentrainjefit@outlook.com

Even alles op een rijtje:

Wanneer? start vrijdagavond 7 april, 6x op vrijdagavond van 19.00-20.30 uur (7-4/14-4/21-4/28-4/(05-05 niet!)/12-05/19/05).

Wat? 6 weken in groepsverband samen trainen met Personal trainer Vivian én voedingsvoorlichting door Diëtist Eline. We helpen jou om de juiste balans voor jouw lichaam te vinden.

Voor wie? voor iedereen die wil sporten onder professionele begeleiding en geïnteresseerd is in alle tips en trucs voor een gezond voedingspatroon.

Waar? start bij Sector V gebouw, Vlietweg 15 in Leidschendam

Kosten? €90,- voor het totale programma

Meer informatie over Vivian? Check www.vividepersonaltraining.nl

recept gevulde paprika'sEén van de favorieten recepten van mijn vriend en mij, zijn deze gevulde paprika’s. Lekker voedzaam, makkelijk en lekker! Er zijn verschillende variaties te maken, maar mij maken hem vaak volgens onderstaande recept!

Wat heb je nodig?

– 2 grote rode paprika’s
– 200 gr rundergehakt, liefst biologisch
– 1 ui, in kleine stukjes
– 2 teentjes knoflook, klein gesneden
– 1 flinke eetlepel mosterd
– italiaanse kruiden
– zout en peper
– 1 eetlepel olijfolie
– handje geraspte kaas

Wat moet je doen voor de heerlijke gevulde paprika’s?

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg hier het gehakt aan toe en rul dit lichtbruin. Snij ondertussen de paprika’s doormidden of haal de kop er vanaf zodat je soort beker krijgt. Haal de zaadlijsten en pitjes eruit.. Voeg ondertussen bij het gehaktmengesel de italiaanse kruiden, peper, zout en mosterd toe. Doe een klein beetje olijfolie in een ovenschaal en zet daar de paprika’s in. Vul ze vervolgens met het gehaktmengsel en zet het geheel dan voor 30 min in de voorverwarmde oven. Strooi de geraspte kaas op de laatste 5 min over de paprika’s, zodat deze lekker gesmolten wordt. Lekker op een bedje van zilvervliesrijst. Eet smakelijk!

Nasi, een recept wat heel veel cliënten van mij lastig vinden om zonder pakje/zakje of boemboe te maken. Daarom deel ik vandaag mijn recept voor nasi zonder pakje, heerlijk met veel kruiden en daardoor zeer smaakvol! Ik maak hem zelf vegetarisch, lekker met een eitje erop, maar je kunt altijd kipfilet toevoegen. Dit recept is voor 2 personen, maar ook weer makkelijk te verdubbelen voor 4 personen etc.

Wat heb je nodig?

– 150 gram ongekookte zilvervliesrijst
– 1 gesneden prei in ringen
– 200 gram taugé
– 1 ui fijn gesneden
– 2 tenen knoflook fijn gesneden
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 afgestreken dessertlepel kerriepoeder
– 1 afgestreken dessertlepel gemberpoeder
– 1 afgestreken dessertlepel laos
– 1 afgestreken dessertlepel komijnpoeder
– ½ afgestreken dessertlepel kurkuma
– 2 eetlepels olijfolie
– snuf Keltisch zeezout

Wat moet je doen?

Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze. Fruit ondertussen de ui en knoflook aan in de olijfolie. Voeg de prei en taugé toe (evt kun je de prei en taugé ook vervangen door een grote zak nasigroenten à 400 gram) en bak even goed mee tot de prei zachter wordt. Voeg vervolgens, na ongeveer 5 min, de kruiden allemaal toe + de sojasaus. Roerbak dit even goed door. Voeg vervolgens de inmiddels gekookte rijst toe en laat dit even rustig doorwarmen. Bak ondertussen in een andere pan 2 eitjes en strooi er een snuf Keltisch zeezout overheen (ik maak zelf altijd spiegeleitjes). Dien de nasi samen met het eitje op en eet smakelijk!!

Ook lekker met 250 gram gesneden kippendijen. Bak deze mee na het fruiten van de ui en knoflook. Wanneer de kip bijna gaar is kan je de groenten toevoegen!

Heb je lang niet gesport of vind je het lastig te bepalen wat het beste qua beweging voor je is? Weet je qua voeding nu echt niet meer wat wel of niet goed voor je is, mede door alle informatie op tv/internet? Soms is het heel moeilijk om de stap te zetten naar een gezondere leefstijl.

In ons 6-weekse programma gaan wij jou helpen de eerste stap te zetten!

Leefstijlprogramma Goed Eten Train je Fit, voor iedereen een uitdagende training

leefstijlprogramma-leidschendamWij starten zaterdag 7 januari met ons leefstijlprogramma Goed Eten Train je Fit. We verzamelen in het Sector V gebouw aan de Vlietweg 15 te Leidschendam. Vanuit Sector V gaan wij gezamenlijk, onder begeleiding van personal trainer Vivian de Jong van Vivide Personal Training en Coaching, aan de slag. Elke week leggen we de focus op een ander aspect van ons lichaam zodat we heel divers trainen. Of je nu al jaren niet gesport hebt of regelmatig beweegt, het zal voor iedereen een uitdagende training zijn.

Na drie kwartier gaan wij terug naar het Sector V gebouw waar een gezonde snack en wat drinken op ons wacht. De volgende 30-45 min. zullen wij besteden aan voedingsleer. Elke week komt er een ander thema aan bod. Eline van Diëtist Eline Zuiderwijk zal de feiten en fabels op tafel leggen en ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook nemen we je eigen voedingsschema onder de loep en je krijgt tips hoe je deze kan optimaliseren.

Ben jij op zoek naar een opstap om in het nieuwe jaar een gezonde weg in te slaan? Wil je weer starten met sporten én meer leren over een gezond voedingspatroon? Dan is Goed Eten Train je Fit wat voor jou!

Opgeven voor ons programma

Opgeven voor ons programma of meer informatie, stuur ons een mailtje: goedetentrainjefit@outlook.com

Even alles op een rijtje:

Wanneer? start 7 januari, 6x op zaterdagochtend van 9.30-11.00 uur (7-1/14-1/21-1/28-1/4-2/11-2)

Wat? 6 weken in groepsverband samen trainen met Personal trainer Vivian én voedingsvoorlichting door Diëtist Eline. We helpen jou om de juiste balans voor jouw lichaam te vinden.

Voor wie? voor iedereen die wil sporten onder professionele begeleiding en geïnteresseerd is in alle tips en trucs voor een gezond voedingspatroon.

Waar? start bij Sector V gebouw, Vlietweg 15 in Leidschendam

Kosten? €75,- voor het totale programma

Meer informatie over Vivian? Check www.vividepersonaltraining.nl

De allereerste Suiker Afkickkliniek in Nederland is gisteren geopend en zal tijdelijk geopend zijn tot 13 november 2016. Het is een initiatief van het Diabetes Fonds en het doel is om mensen bewust te maken van de hoeveelheden (toegevoegde) suiker in ons dagelijkse eetpatroon.

Minderen met (toegevoegde) suikers

Dit is een onderwerp dat tijdens mijn trajecten altijd aan bod komt! Wil je dus, bv na aanleiding van het zien van dit filmpje, ook gaan minderen met (toegevoegde) suikers, contact mij dan via het contactformulier op deze site!

bietensalade03Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete salade van het moment: bietensalade! Heerlijk voedzaam en snel. Ik maak hem vaak als ik gasten heb, zeker afgelopen zomer bij de barbecue, en iedereen is enthousiast! De hoeveelheden zijn voor 2 personen, maar heel goed te halveren naar een eenpersoonsportie.

Wat heb je nodig voor de bietensalade?

–    75 gram ongekookte quinoa
–    75 gram veldsla
–    2-3 grote rode gekookte bieten in kleine stukje gesneden
–    flinke hand fetablokjes (ik gebruik zelf de glazen potjes met olie & kruiden, dit is gelijk mijn dressing)
–    flinke hand rauwe cashewnoten
–    ½ komkommer in kleine stukje gesneden

Wat moet je doen?
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze en laat deze afkoelen. Mix vervolgens alle ingrediënten met elkaar en klaar is je bietensalade! Neem je de salade mee naar je werk of wil je hem al eerder voorbereiden; voeg dan pas bij het opdienen de cashewnoten toe (dan blijven ze lekker knapperig!). Eet smakelijk!

Zelf pastasaus maken

Zelf pastasaus maken. Diëtist Eline legt uit.

Zelf basis pastasaus maken

Hebben jullie weleens de voedingswaardetabel op de achterkant van een pot kant- en klare pastasaus bekeken? Ongemerkt zit daar veel suiker in en worden allerlei kleur- geur- en smaakstoffen toegevoegd. Dat kan makkelijk anders! Hieronder geef ik jullie een eenvoudig basis recept voor een pastasaus. Echt niet moeilijk, en eindeloos te variëren met bijvoorbeeld tonijn, mager rundergehakt, kip, spinazie, wokgroenten etc.

Wat heb je nodig om zelf pastasaus te maken? (voor 2 personen)

  • 1 teen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 verse tomaten
  • 1 ui
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Peper
  • Zout
  • Verse basilicum
  • 1 eetlepel kokosolie/olijfolie

Snij de ui en de knoflook zo fijn mogelijk (of gebruik een knoflookpers, als je die hebt). Laat de gepelde tomaten uitlekken en bewaar het vocht! Snij de tomaten in kleine stukjes, samen met de 2 verse tomaten. Zet vervolgens een pan op het vuur en fruit de ui en knoflook in de olie. Voeg vervolgens de tomatenstukjes (zowel vers als gepeld), het blikje tomatenpuree en het tomatenvocht toe en laat dit even 3 minuten zachtjes doorkoken. Maak lekker op smaak met een handvol verse basilicum en wat peper en zout. Heerlijk met bv. speltpasta of volkorenpasta en een goede, groene salade!

Tip van een oplettende lezer! Maak dit overdag al, of de avond van te voren. Hoe langer je het laat staan, hoe lekkerder het wordt. Vanavond je eigen pastasaus maken?

door: Eline Zuiderwijk